Vosseparkwijk
Wijkvereniging "De Toekomst-Vosseparkwijk"

Vrienden van de Toekomst

Bent u al  ‘Vriend van de Toekomst?’

Veel bedrijven hebben een binding met de mooiste wijk van Leeuwarden, de Vosseparkwijk. Mogelijk  doordat het bedrijf in, of aangrenzend aan, de wijk gevestigd is. Of anderzijds doordat de eigenaar in onze wijk woonachtig is of is geweest. Welke reden de binding ook heeft, u draagt onze wijk een warm hart toe!

De vele activiteiten die onze wijkvereniging jaarlijks organiseert kost tijd en geld. De tijd wordt erin gestoken door een grote groep enthousiaste vrijwilligers die alle activiteiten voor alle wijkbewoners draaiende houden. Voor het geld wat al deze schitterende activiteiten kosten, en voor het onderhoud van de speeltuin, zijn we afhankelijk van vele instanties en personen. Geld wat momenteel gedeeltelijk bij de gemeente vandaan komt, gedeeltelijk bij de leden, gedeeltelijk uit subsidies, en nieuw sinds dit jaar, ook voor een gedeelte van sponsoren!

Deze sponsoren zijn voor ons letterlijk van levensbelang. Zonder vrijwilligers geen activiteiten, maar zeker ook zonder sponsoren geen activiteiten. Zonder de steun van bedrijven is het niet mogelijk om alle activiteiten te kunnen laten plaats vinden.

Die activiteiten bestaan o.a. uit het ophalen van oud papier uit de wijk, het organiseren van o.a. ‘het Zomerfeest’; het jaarlijkse wijkfeest van de Vosseparkwijk, het zaterdagavondcafé, klaverjasavonden, de ouderensociëteit, toneelavonden, rommelmarkten, de kledingbeurs, de speel-o-theek, schilderavonden, en het hottentottententenkamp etc.

Daarnaast dient ook onze fameuze speeltuin, een begrip in de gehele regio, en een plek waar ieder kind uit Leeuwarden dagelijks wel in zou willen spelen, intensief  te worden onderhouden.

O.a. strenge veiligheidseisen zorgen ervoor dat we dit onderhoud periodiek uitvoeren. Een vaste groep vrijwilligers is dan ook vele uren kwijt aan het onderhouden van onze prachtige speeltuin.  Dat doen we graag, we zijn trots op onze speeltuin en de vreugde die deze met zich meebrengt binnen de wijk. U merkt; aan activiteiten door vrijwilligers (voorlopig) geen gebrek!

Maar…. Subsidies staan onder druk en de Gemeente moet steeds vaker keuzes maken. Dit merken wij dusdanig dat wij zijn begonnen met ‘de Vrienden van de Toekomst!’

‘De vrienden van de Toekomst’ zijn een groep bedrijven die zich inzetten voor onze wijk door jaarlijks een bedrag van honderd euro per deelnemend bedrijf te doneren. Dit geld komt ten goede aan alle activiteiten en het onderhoud van de speeltuin. Al onze ‘ vrienden van de Toekomst’ worden vermeld op onze website, www.vosseparkwijk.nl, met daarop hun naam, een link naar de website van het bedrijf en/of het logo van het bedrijf. Als ‘vriend van de Toekomst’ ben je direct zichtbaar op de site.

Voor een relatief kleine bijdrage bent u al sponsor van onze wijkvereniging.

Vele bedrijven zijn inmiddels al lid geworden van deze vriendengroep om zo hun binding met de wijk te laten merken en (financieel) mee te helpen aan alle activiteiten die de wijkvereniging uitvoert en/of ontwikkelt. Nu, en door de ‘vrienden van de Toekomst’, gelukkig ook in de toekomst!

 Bent u nog geen ‘vriend van de Toekomst?

De ‘vrienden van de Toekomst’ wordt graag uitgebreid met bedrijven in en rondom onze wijk.

Voelt u zich aangesproken en bent u nog geen ‘Vriend van de Toekomst’ ? Of wilt u meer informatie over‘de Vrienden van de Toekomst?’ Mail dan naar: sponsor@vosseparkwijk.nl en er wordt contact met u opgenomen.