Op maandag 16 december bent u van harte welkom in wijkgebouw de Toekomst tussen 19.00 – 21.00 uur. Tijdens deze inloopavond kunt u uw ervaringen met de drempels in de ventweg van de Heliconweg delen met de gemeente. U kunt binnenlopen wanneer het u schikt.

Drempels

Sinds april van dit jaar liggen er, op verzoek van bewoners, vier drempels in de parallelweg van de Heliconweg. Deze zorgen ervoor dat het verkeer er langzamer rijdt. Al snel bleek dat sommige automobilisten via de stoep reden om de laatste drempel te vermijden. Daarom werd deze laatste drempel, in samenspraak met de betrokken bewoners daar, verplaatst. Op kwam het voor dat taxibusjes en de lijnbus gebruik maakten van de ventweg. Deze bedrijven zijn aangesproken op het gedrag van hun chauffeurs en er werden intern maatregelen getroffen.

Bij het plaatsen van de drempels werd afgesproken om deze na een aantal maanden te evalueren. Omdat dat midden in de zomervakantie viel, werd de evaluatie uitgesteld. Inmiddels hebben we in oktober verkeerstellingen gehouden om het verkeer in verschillende straten achter de ventweg te analyseren. Heeft u het gevoel dat het bij u in de straat sprake is van sluipverkeer? De tellingen wijzen dat niet uit, maar dat zegt niet alles. We zijn benieuwd naar uw ervaring. U kunt de cijfers op 16 december ook bekijken.